Bezoek aan Isole di Brissago met chaletverhuur Bella Villetta

dec 18, 2016Bella Villetta

Isole di Brissago is als een paradijs op aarde, tenminste deze plek komt behoorlijk overeen met wat in oude geschriften staat. Het is eigenlijk een eilandengroep waarvan het grote eiland is omgetoverd tot botanische tuin met een prachtige 19e eeuwse villa op het hoogste punt. Het was ooit eigendom van een Engelsman van Ierse afkomst, Richard Fleming die er woonde met zijn vrouw Antoinetta. Zij verzamelden een unieke collectie bloemen en planten van overal ter wereld. Het resultaat mag er zijn want de bloemenpracht in de zomermaanden is overdadig.

Er bevinden zicht unieke plantensoorten, palmen en cactussen in de zeer grote en sfeervol ingerichte tuin rondom de centrale villa. Ook zijn er enkele kassen waarin een interssante collectie cactussen te zien is. Er lopen vele kleine paadjes die de gelegenheid geven om in alle hoeken van de tuin op zoek te gaan naar bloemen en de oevers van de vijvers goed te bereiken. Wij vinden dit geen fijne plek om heen te gaan als je slecht ter been bent. De villa is op dit moment als restaurant ingericht met een groot zon terras.

Natuurlijk is dit een uiterst dure hobby, ook voor mensen van adelijke afkomst. Bovendien was de relatie tussen Richard en zijn vrouw niet echt goed te noemen. Richard verliet zijn vrouw, en zijn huis op Isole di Brissago om een avontuurlijk bestaan te gaan leiden. Antoinetta heeft geprobeerd dit fantastisch erfgoed te bewaren voor het nageslacht en daarvoor zijn we haar natuurlijk eeuwig dankbaar!

Isole di Brissago is te bereiken per boot vanaf Ascona aan de noordelijke kust van Lago Maggiore. Het is eenvoudig te bereiken vanaf onze chalets in ongeveer één uur rijden. Vanaf Porlezza richting Lugano en Bellinzona. De oversteek is in ongeveer 10 minuten gemaakt en zonder twijfel de moeite waard. Een leuke dagtocht die in combinatie met Ascona kan worden gemaakt. Veel plezier wenst Bella Villetta!