Impressie van Porlezza bij chalets Bella Villetta

dec 17, 2016Bella Villetta

Porlezza heeft een lange historie die al begint in de Romeinse tijd toen het stadje de laatste plaats was waar kon worden uitgerust alvorens de Alpen in te gaan. In die tijd een behoorlijk hachelijke onderneming waarvan de overlevingskansen niet erg hoog waren. In de bergen bij Begna gaan vele romeinse paden de bergen in. Porlezza is een vissersplaats maar de huidige generatie werkt veel in het achterland richting Como of naar het Zwitserse Lugano. In de zomer is het toerisme zeker een belangrijke werkgever.

Tegenwoordig is de plaats een ideale uitvalsbasis voor Lugano maar ook voor het aangrenzende Comomeer. Doordat het massa toerisme nog geen massale vormen heeft aangenomen zoals in Lago Maggiore en het Gardameer kun je in Porlezza ook nog in de zomer op een rustige manier je weg vinden. Zeer kenmerkend voor het meer van Lugano is dat dit een bergmeer is en smeltwater accumuleert vanuit de zuidelijke Alpen. Het water in het meer is dan ook van hoge kwaliteit en helder, ideaal in de zomer en lekker voor iedereen die een verfrissende duik wil nemen.

Porlezza is eenvoudig vanuit onze chalets te bereiken. In de zomer heerlijk te voet langs het meer via Porto Leatizia naar de Lungolago en buiten het seizoen ook via de hoofdweg richting centrum. Er zijn vele kleine winkeltjes en horeca te vinden en het is er altijd heel gezellig. Langs de Lungolago vanaf restaurant Zenzero, Hotel Europa en restaurant Martina naar de verschillende barretjes komt u bij lounge café B-Loved waarna je eenvoudig verder de stad in loopt. Zeker tijdens de vele zomerfeesten die in het vakantie seizoen worden georganiseerd is Porlezza één en al feest met als hoogtepunt de Ferragosto viering rond 15 Augustus.

Laat je verrassen door Porlezza direct bereikbaar vanaf onze chalets Bella Villetta op Camping International. Meer wetenswaardig-heden over Porlezza zijn te vinden in onze infomap. In ieder chalet ligt die voor u klaar!