Kerstmis op z’n Italiaans met Bella Villetta, Buon Natale!

dec 24, 2016Bella Villetta

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige Kerstmis. Kerstmis is altijd de tijd van bezinning en het terugblikken over het jaar dat alweer bijna voorbij is. Ook in het van oorsprong Rooms-katholieke Italië is Kerstmis een heel belangrijk feest waarin families bij elkaar komen en jarenlange tradities de banden versterken. Familie is in Italië zeer hecht, dat betekent niet automatisch dat iedereen goed met elkaar kan opschieten. Jarenlange vetes zijn schering en inslag, maar met Kerst worden alle persoonlijke misverstanden opzij gezet voor die ene keer in het jaar dat de geboorte van Jezus Christus wordt gevierd.

Met Kerstmis kijken wij altijd naar alle mooie dingen die we hebben gezien en bezocht tijdens onze uitstapjes in Porlezza en omgeving. De mooiste plekjes waar de leukste herinneringen aan kleven zijn altijd reden om weer eens uitgebreid over te praten en te lachen. In deze blog delen we een aantal van deze leuke kiekjes waar wij dit jaar van hebben genoten. Kerstmis is dan meer dan een leuk feestje maar ook een manier om weer energie te krijgen voor het nieuwe jaar en het leven.

Niemand gelooft dat deze foto half November is gemaakt maar het is toch écht zo! Aan de zuidzijde van de Alpen kan het weer ook buiten het zomerseizoen vaak bijzonder mooi zijn. Het slechte weer blijft noordelijk en het vacuum in het zuiden trekt mooie wolkenloos weer aan. Op deze dag waren wij in het Parco Teresio Olivelli. Dit mooie openbare park bevindt zich in Tremezzo en is het gehele jaar open. Het is goed te combineren met een bezoek aan Villa Carlotta

Vanuit het Parco Teresio Olivelli heb je een mooi uitzicht naar de Chiesa San Lorenzo, de kerk in het hart van Tremezzo. Tremezzo heeft een redelijk gematigd klimaat, door de bergketen die het dorp tegen de koudere stromingen beschermt, en door de aanwezigheid van het meer. Mede hierdoor is het al langer dan een eeuw een populaire internationale toeristenbestemming. Vele beroemde personen, zoals Giuseppe Verdi, koningin Victoria van Engeland, keizer Willem II, schrijver Stendhal en Greta Garbo zijn hier op vakantie geweest. Je bent dus in goed gezelschap!

In het Parco Teresio Olivelli bevindt zich ook een mooie geleidelijke toegang tot het Comomeer. In de zomer een populaire zwembestemming van de locale Italiaanse bevolking. Wij hebben hier mooie herinneringen omdat we vaak totaal alleen hier hebben gewandeld. De rust en het adembenemende uitzicht over het Comomeer zijn echt fenomenaal.

Kiekje voor de met sculpturen versierde brug over de weg bij Tremezzo. Aan de andere kant bevindt zich een speeltuin en de toegang tot de vele kleine barretjes en restaurantjes aan de kustlijn van het Comomeer. Wandelen hier is natuurlijk geen straf! Doorlopen naar het zuiden kan ook waar de verassende Villa Balbianello.

De bergen in bij Monte Carasso. Even slikken natuurlijk in zo’n klein blikje naar 1500 m maar achteraf viel het mee. Wij raden zeker aan om in de zomer op tijd te gaan want dan kan het zeer druk zijn. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht richting Belinzona en de middeleeuwse kastelen.

Helemaal boven bij de Tibetaanse hangbrug! 270 m lang en 50 Ton zwaar is hij, de langste hangbrug van Zwitserland die de gemeente Monte Carasso en Sementina met elkaar verbindt. Bijna 150 m boven de grond is het wel een belevenis en zeker niet voor mensen een zwak voor hoogtes. Het is echter een overwinning als je erover bent gelopen en geeft een supergevoel! Yolanda vond het eng maar heeft de brug overwonnen. Wat een mooie herinnering.

Deze Kerstmis veel foto’s uit de buurt van het Comomeer en de Zwitserse Ticino bij Belinzona. Beide locaties zijn heel makkelijk te bereiken vanuit onze chalets vanuit Porlezza. Het Comomeer is slechts 15 min. rijden en Belinzona een klein uurtje. Als je tijd hebt deze Kerstmis gewoon even kijken op onze website www.bellavilletta.nl