Vergezichten over het Lugano meer vanaf de Monte Bré

dec 24, 2017Luganomeer

Monte Bré is de dichts bijzijnde Alpentop van Lugano en is nog steeds Zwitsers grondgebied. Met zijn 925 m hoogte is de top niet de hoogste berg in de omgeving maar wel de zonnigste. Vanaf onze chalets in Porlezza is het slechts 20 min. rijden en daardoor heel geschikt om snel even te bezoeken na een warme dag. Zeker als je van romantische zonsondergangen houdt. Door zijn unieke ligging uitkijkend over Lugano en Lago Maggiore in oostelijke richting is de zon er tot het laatste moment te zien. Als de lucht helder is kun je enorm ver kijken en zijn zelfs de verste uitlopers van de Alpen nog zichtbaar tot aan de Mont Blanc.

De Monte Bré is goed te bereiken met de auto maar voor wie op gepaste wijze met de Funicolare naar de top wil gaan heeft daar gelegenheid genoeg voor. De Funicolare Monte Brè start in Lugano en bordjes wijzen de richting naar het opstap punt. Kabelbaantjes zijn in Zwitserland niet erg goedkoop en je moet toch rekenen op ca. 20 €pp. Éénmaal op de top gaat een wereld voor je open, het uitzicht is adembenemend en geeft een panoramisch uitzicht over het hele meer van Lugano, vanaf Porlezza naar de Melinde dam, over Lugano naar het Lago Maggiore en met mooie heldere dagen nog veel verder. Genietend van een aperitief op het terras van het restaurant waan je je in andere sferen en kan het zwijmelen beginnen.

Het plaatsje Monte Bré is niet veel veranderd door de jaren heen. Er is een middelgrote parkeerplaats bij het kerkje die in de zomermaanden snel vol is. Bij de parkeerplaats is een kleine speeltuin voor de kinderen. Het is in het hoogseizoen aan te bevelen op tijd te gaan of in de namiddag wanneer de meeste bezoekers alweer naar huis gaan. Vanaf Monte Bré is het nog ca. 30 min. lopen naar de top. Het wandelpad bestaat voor een groot deel uit trappen en daarom vinden wij het niet aan te bevelen voor mensen die slecht ter been zijn. Je kunt ook met de auto nog verder omhoog langs een kronkelende route en de auto helemaal bij de top zetten. Het wandelpad is echter zeer mooi en geeft een mooie mix tussen natuur en uitzichten.

Bij het restaurant op de top van de Monte Bré is het natuurlijk heerlijk zitten maar ook voor de sportievelingen onder ons is het er fantastisch. Er starten hier namelijk verschillende mountain-bike- en wandeltochten van enkele uren tot meerdere dagen. Het gebied op de rand van de Zwitserse Ticino en de Zuidelijke flanken van de Italiaanse Alpen is werkelijk een paradijs voor mountain bikers en wandelaars. De routes zijn zeer goed aangegeven door duidelijk bewegwijzering met Km, tijd en moeilijkheids- indicatie.

Na een bezoekje aan de Monte Bré kun je nog lekkere nagenieten op het strand van camping International. Onze chalets liggen op zo’n 30 m van het strand en Monte Bré is mooi te zien als je uitkijkt naar Lugano. Wij proberen altijd om mensen enthousiast te maken voor de omgeving van Porlezza, Como en Lugano die onder de mooiste plekken van Italië valt. In onze Blogs maar ook op onze Facebook pagina staan heel veel leuke uitstapjes in de omgeving die wij ook zelf hebben gemaakt. Zeker een aanrader om doorheen te bladeren zodat de vakantie pret snel kan beginnen. Ook zin in zo’n leuke vakantie, reserveer dan nu voor 2018!