Villa Monastero in Varenna aan het Comomeer

mei 21, 2017Comomeer

Villa Monastero is ontstaan uit een klooster dat hier al gevestigd werd rond de 12e eeuw. Het groeide uit tot een enorm welvarende kloosterorde en verwierf veel aanzien in zijn omgeving. Van het oude klooster is niet veel over want door de jaren heen werd over de oude klooster gewelven een complete nieuwe Villa aangelegd met vele bijgebouwen. Ook werden de tuinen verbeterd en gemaakt tot een tropische botanische tuin die zijn weerga niet kent.

Villa Monastero is heel makkelijk te bereiken vanaf onze chalets. Met de auto in 20 min. naar Menaggio rijden en vervolgens het veerpont naar Varenna. Vandaar is het rechts aanhouden en door de romantische steegjes met leuke winkeltjes en restaurantjes bereik je uiteindelijk de centrale markt. Een ideale plek om even lekker de pauzeren. Verder op weg in de richting van het Castello del Vezio ligt vrij onopvallende de ingang tot Villa Monastero. De entree is ca. 5€ per volwassene en dit is de bezichtiging dubbel en dwars waard. Ook het interieur is te bekijken voor een kleine meerprijs.

Bij een reservering van één van onze chalets in Porlezza geven wij graag informatie over leuke plekken en betaalbare dagtochten in de omgeving. Villa Monastero is zo’n leuke dagtocht die eenvoudig te combineren is met een bezoek aan Varenna en het Comomeer. In onze chalets hebben wij veel informatie, foldermateriaal en brochures over de omgeving en natuurlijk is onze Bella Villetta infomap een onmisbaar naslagwerk. Wij helpen U graag op weg!

Kijk ook zeker ook op onze website www.bellavilletta.nl

Villa Monastero is gelegen direct aan het water van het Comomeer en strekt zich langgerekt uit over bijna 2 km langs de kustlijn. De unieke locatie en zijn schoonheid maken het tot een weldaad voor het oog en een oase van rust. Velen weten deze plek niet te vinden want de ingang ligt een beetje verborgen. Vandaar dat wij onze gasten van Bella Villetta graag informeren over deze romantische plek.

Op deze foto is goed te zien hoe ver het landgoed van Villa Monastero zich uitstrekt langs de kustlijn van het Comomeer. Door de vele kleine wandelwegen door de tuinen die zich ver beneden de doorgaande weg naar Lecco bevinden lijkt alsof je in een andere wereld stapt. In de tuinen zijn veel tropische bloemen en planten te vinden. Tijdens ons bezoek dit jaar in April bloeide natuurlijk alles maar ook in andere jaargetijden blijft de botanische tuin zijn schoonheid behouden.

Er zijn veel hoogteverschillen, bruggetjes en trapjes die je ieder keer weer een andere invalshoek geven. Veel uitzicht punten reiken tot over het water en maken het tot ideale fotolocaties. Dichter bij het Comomeer kun je bijna niet komen. Ook opvallend is dat het water van het Comomeer net als dat van het Luganomeer nog kristal helder is. Vervuiling is hier gelukkig nog niet toegeslagen. Lago Maggiore en zeker Lago di Garda hebben duidelijk meer last van de toeristische druk. Porlezza, gelegen tussen het Como- en het Lugano meer ligt aan de helderste wateren uit de omgeving.

Naar onze smaak is Villa Monastero één van de meest romantische plekken in de omgeving van Porlezza. Na vele bezoeken zijn we nog altijd onder de indruk van de schoonheid van deze plek. Rechts op de foto een willekeurige locatie in de tuinen van Villa Monastero. Hier een werkelijk prachtig uitzicht over het Comomeer in de richting van Bellagio.

Op de foto’s boven is de kerk van Varenna te zien op de gezellige markt. Een leuke pauzeplek voordat je verder loopt. Vanaf hier loopt de route rechts naast de kerk naar Castello di Vezio. Ongeveer 100m aan de rechterkant bevindt zich ook de ingang van Villa Monastero. Mocht u besluiten naar Castello di Vezio te lopen zorg dan voor goede wandelschoenen want de tocht naar boven is stijl en met veel stenen. Het uitzicht daarentegen is de moeite waard en adembenemend.

 

We hopen dat we u hebben geïnspireerd een kijkje te nemen in Villa Monastero. Natuurlijk zijn er in de omgeving van Porlezza nog heel veel mooie dingen te zien en te bekijken. Regelmatig plaatsen wij deze blogs op onze website en natuurlijk delen wij veel informatie op onze Facebook pagina. Meld je aan op Facebook en Like Us, zodat je geen enkele update mist!