Villa Monastero in Varenna herbergt romantiek en schoonheid

jan 15, 2017Italiaanse meren

Villa Monastero ligt heel onopvallend zuidelijk van het centrum van Varenna en herbergt één van de mooiste tuinen van de streek rond de regio Lecco. Weinig mensen weten van Villa Monastero en blijven rond het centrum van Varenna bij de winkeltjes en barretjes hangen. Neem je echter een zuidelijke route die omhoog voert naar het hoog gelegen Castello di Vezio dan kom je langs de weg Villa Monastero tegen. Het ligt aan de rechterkant en kun je makkelijk over het hoofd zien. Bij de ingang is een receptie met een prachtig uitzicht en voor een klein prijsje mag je naar binnen.

Het eerste dat opvalt is de prachtige botanische tuin die zich over een lengte van 2 km uitstrekt zuidelijk langs het Comomeer. Elke hoek in de tuin biedt dit prachtige uitzicht over het meer. De foto’s die ik met jullie deel in deze blog heb ik gemaakt eind Oktober, de zon stond laag en de tuin was praktisch voor ons alleen. Door het subtropische klimaat gedijt een grote diversiteit aan bloemen en planten zeer goed op de verscshillende terassen die de hoogte verschillen in de tuin overbruggen. Dit is ook de reden dat een bezoek aan het park in ieder jaargetijde mogelijk is. Een goede brochure is hier te downloaden <botanische tuin Villa Monastero>

Varenna is heel makkelijk te bereiken vanaf onze chalets in Porlezza. Neem hiervoor de weg naar Menaggio aan het Comomeer in ca. 15 min. Parkeer de auto langs één van de parkeerplaatsen aldaar en neem de veerboot naar Varenna. Als je nog meer wilt zien aan de andere kant van het meer kun je natuurlijk de auto meenemen echter voor het zien van Varenna, Villa Monastero en het Castello di Vezio hoeft dat niet. Al deze mooie plekken kun je te voet bereiken. De route naar het hoog op de berg gelegen Castello di Vezio gaat over een stenig pad en wij raden aan stevige schoenen te gebruiken en een flesje drinken mee te nemen. Honden zijn helaas in de tuin alsook in het kasteel niet toegestaan.

Rechts het uitzicht vanaf de botanische tuin naar de hoger gelegen Villa Monastero. Goed is te zien dat de botanische tuin van Villa Monastero zich enkele kilometers uitstrekt naar het zuiden. Dit maakt het uitzicht natuurlijk extra speciaal. Tevens is goed te zien dat er een groot hoogteverschil is in de tuin die door verschillende terassen wordt opgevangen. De terassen hebben een bepaald thema en stralen een bijzondere sfeer uit. Ideaal om even tot rust te komen.

Op de foto links is één van de uitzichtspunten te zien die de tuin rijk is. Zonder twijfel een plek waar al vele jonge stelletjes hun Ja-woord hebben gegeven. Het is dan ook een unieke plek en veel romantischer kun je het niet maken lijkt me. Maar ook als je al een paar jaartjes bij elkaar bent is deze plek meer dan de moeite waard. Wellicht een goede gelegenheid om nog eens die kus te doen herleven!

Villa Monastero, de onopvallende Villa tussen de Villa’s aan het Comomeer! Maar daarom niet minder mooi dan bijvoorbeeld Villa Carlotta of Villa Oleandra, de Villa die wordt bewoond door niemand minder dan Georg Clooney. De filmindustrie heeft de schoonheid van het Comomeer al langer ontdekt. Zoals Star Wars gebruik maakte van Villa Balbianello en ook 007 zijn opwachting maakte in de kaskraker Casino Royal.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van vakanties bij Chalets Bella Villetta in Porlezza, wordt dan lid van onze Facebook pagina. Natuurlijk kun je binnenkort weer een Blog verwachten over de mooiste vakantie bestemmingen rond Porlezza en het italiaanse noordelijk merengebied. Tot de volgende Blog met Bella Villetta!