Camping International Porlezza

Camping International ligt op een unieke locatie aan de baai van Porlezza met in de wijde omgeving schitterende vergezichten over het meer en de groene berghellingen van het zuidelijk alpen gebied.

Het natuurlijke karakter is zoveel mogelijk behouden en de aanleg van kunstmatige stranden zoveel mogelijk vermeden. Het ademt nog altijd dezelfde atmosfeer als toen Porlezza nog een romeinse vissersplaats was. De laatste kans voor romeinse soldaten voordat moest worden begonnen aan het oversteken van de alpen. Erosie is de belangrijkste schepper geweest van het meer, de bergen en de stranden in de omgeving. De camping ligt aan het einde van een vroegere gletsjerarm die, eenmaal gesmolten een natuurlijk baai achterliet met een langgerekt kiezelstrand.

De camping geeft de mogelijkheid de vrijheid te beleven in een gebied dat in duizenden jaren nauwelijks is veranderd. Het is een Italiaanse camping en dat betekend een Italiaanse camping beheerder, een Italiaans restaurant en natuurlijk ook veel Italiaanse camping gasten. Zo is er in de loop der tijd een gezellige mix ontstaan tussen Italiaanse en Nederlandse gezinnen. Dit geeft natuurlijk een geweldige kans om de Italiaanse cultuur, de gebruiken en de keuken te leren kennen en misschien nog een woordje Italiaans te leren spreken. De camping heeft veel kleine straatjes en dat is voor kinderen natuurlijk een leuke speelplek. Wij promoten dan ook om het autoverkeer op de camping te minimaliseren zodat de camping een veilige plek blijft om te spelen voor kinderen en te genieten van de rust voor volwassenen. Wij hebben bewust gekozen voor gereserveerde parkeerplekken op een rustige plek zodat de auto de vakantie niet gaat beheersen.

De camping heeft een kleine Marina, een kleine haven met aanlegsteigers voor boten. Ook is er een kleine (ijs)winkel waar je lekker Italiaans ijs kunt eten, een drankje kunt nuttigen op het terras en klein inkopen kan doen. Bij de ingang van de camping is een uitgebreid zwembad voor jong en oud, met waterglijbanen en ligstoelen en een indrukwekkende blik op de bergen. Tevens worden onze teeners niet vergeten want direct na de ingang ligt  planet animation club, een discotheek die zowel binnen als buiten voor veel vertier zorgt. In het hoogseizoen is er beperkt kinderanimatie zoals kinderdisco en karaoke avonden. De sfeer is er altijd relaxed en ondanks dat het in het hoogseizoen druk kan zijn heb je nooit het gevoel in een overvol vakantie resort te zijn. De camping heeft een sterke “what you see is what you get!” -uitstraling. Alles is functioneel gehouden zodat u onbezorgd en vrij kunt genieten van het echte Italië. Het is de basis van iedere vakantie naar dit prachtige gebied en u kunt het ontdekken samen met Bella Villetta!

Speeltuin Camping International Porlezza - Bella Villetta
Vienna ,luxe chalet van Bella Villetta op Camping International Porlezza
Speeltuin Camping International Porlezza - Bella Villetta
Speeltuin Camping International Porlezza - Bella Villetta
Speeltuin Camping International Porlezza - Bella Villetta
Vienna ,luxe chalet van Bella Villetta op Camping International Porlezza
Faciliteiten
 • Buitenzwembad, het heeft 3 glijbanen, 2 grote baden (27 x 25 mtr.), kinderbad, zonneterras (ligstoelen tegen kleine vergoeding verkrijgbaar).
  Zwembad is geopend van begin juni tot half september. Het dragen van een zwemshort is toegestaan, er hoeft geen badmuts gedragen te worden.
 • Eigen kiezelstrand aan het meer, langzaam aflopend dus ook voor de kleintjes geschikt. Op het meer volop watersport mogelijkheden zoals zwemmen, surfen, zeilen, (motorboten zijn toegestaan). Vissen behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor is wel een akte nodig. Informeer hiernaar bij de receptie.
 • Een eigen haven, Het aantal bootplekken is beperkt dus wij adviseren tijdig te reserveren. Wij kunnen hierin bemiddelen maar kunnen geen garantie voor een bootplek geven.
 • Beperkte animatie voor de jeugd in het hoogseizoen
 • Speeltuin met oa. trampolines!*
 • Voetbalveld en tafeltennis*
 • Camping winkel en ijssalon met terras
 • Receptie, hier wordt Nederlands, Engels en Duits gesproken
 • Wasserette, Is niet op de camping aanwezig. Op 5 min. van de camping is wasserette “Bolle Blu” waar U uitstekend zelf de was kunt doen
 • Restaurant/pizzeria, de lekkerste pizza uit de hele omgeving haal je hier, voor een stevige trek is er zelfs een halve meter pizza! Pasta’s in vele soorten zijn ook aan te raden. Liever lekker op je eigen veranda eten, maar geen zin om te koken? Dan kun je hier ook je maaltijd afhalen. En niet onbelangrijk; hele betaalbare prijzen!!
 • Huisdieren: In enkele accommodaties zijn huisdieren toegestaan, per verblijf €25. Zij moeten wel aangelijnd zijn op de camping! zie ook onze algemene voorwaarden
Camping International Porlezza - Bella Villetta

 

 • Wifi Tijdens je vakantie op Camping International je e-mail checken, surfen op het internet of de thuisblijvers verrassen met vakantiefoto’s? Dat kan! Wifi is beschikbaar tegen betaling. De snelheid en prestatie van het internet kan tegenvallen omdat je hier midden tussen de bergen zit.

* Sommige faciliteiten zijn niet gratis

Bella Villetta verhuur luxe chalets aan het Lugano meer

Verhuur van Luxe chalets op enkele meters van het meer van Lugano. Uw garantie op een prachtige vakantie voor gans het gezin.

© 2016 Bella Villetta.

Follow